KeukenBadkamerWereld.nl
Specialist in
keukens en sanitair

Vloerverwarming

De keuze voor vloerverwarming wordt steeds vaker genomen, zowel voor particulieren als bedrijven. Dit is allerminst vreemd gezien de vele voordelen die vloerverwarming met zich meebrengt. Het is aangenaam, energiezuinig, gezonder en niet zichtbaar. Wist u dat wetenschappelijk bewezen is dat vloerverwarming de ideale warmtecurve het dichtst benadert! Bij een temperatuur van 19°C tot 20°C zal u zich zeer comfortabel voelen.

Door de gelijkmatige temperatuurverdeling kan in woonvertrekken de temperatuur 1 à 2°C lager zijn dan bij andere verwarmingssystemen. Dit levert u al gauw een energiebesparing op van zo´n 10 tot 20%. Tevens is vloerverwarming gezonder en hygiënischer.

Mensen met allergieproblemen of astma-aandoeningen zullen zich beduidend beter voelen in een ruimte welke verwarmd wordt met vloerverwarming.

Infrezen of krimpnetten

Zodra de plannen voor een verbouwing ontstaan of men op het punt staat om een nieuw of ander huis te kopen, komt op een gegeven moment de verwarming ter sprake. Sommigen slaan hierbij de mogelijkheid tot vloerverwarming bij voorbaat al over omdat men er van uitgaat dat het veel te duur voor hen is, maar meestal is het tegendeel waar. Vloerverwarming is allang niet meer 'only for the rich', maar door de jaren heen zowel qua aanschaf als qua energieverbruik voor het gros van de huishoudens zeer aantrekkelijk.

Daarbij was vloerverwarming vroeger alleen mogelijk wanneer men niet alleen de vloerbekleding ging vernieuwen, maar ook de dekvloer, maar ook dat is verleden tijd. Tegenwoordig is het infrezen van vloerverwarming, waarbij de vloerverwarming via sleuven in de dekvloer aangebracht wordt, de meest voorkomende uitvoering van deze verwarmingsmogelijkheid. Hierbij is het niet nodig om de gehele dekvloer te verwijderen, maar worden er door middel van specialistische machines dusdanige sleuven in de vloer geslepen, waar vervolgens de vloerverwarmingsbuis precies in past. En dit alles gebeurd bijna geheel stofvrij, door onze professionele afzuiging. Hier overheen kan dan de nieuwe gekozen vloerbekleding aangebracht worden.

Geen gehak en gebreek, nagenoeg geen rommel en vooral: veel lagere kosten!

Wanneer de dekvloer slecht is, nog niet aangelegd is of bij enkele specifieke vloerbekledingen is het natuurlijk ook nog steeds mogelijk om de vloerverwarming op draadstaalmatten of isolatieplaten aan te brengen. Afhankelijk van het gekozen systeem, dient er vervolgens een dekvloer over aangebracht te worden alvorens de vloerbekleding gelegd kan worden.