KeukenBadkamerWereld.nl
Specialist in
keukens en sanitair

Installatie van badkamers

De badkamerinstallatie is een complex project. Bij een compleet nieuwe badkamer gaat het verder dan de installatie van sanitair.

Leidingen moeten gelegd worden, tegels gezet en soms wanden geplaatst. Een precies werk dus. Laat de installatie van uw badkamer daarom aan ons over: een vakkundig installateur, die u garandeert dat het geleverde werk ook vakwerk is. 

Belangrijke punten in een badkamer;

Ventilatie is erg belangrijk, en de verlichting in het plafond. Verwarming in uw badkamer. En eventueel ook de plaatsing van wandcontactdozen. 

Wij kunnen u goed adviseren, om uiteindelijk een droombadkamer te realiseren, van ontwerp tot installatie ook de verkoop is geen enkel probleem.

Onze huismerken die wij dagelijks gebruiken, en installeren en weten dat u hiermee jarenlang plezier van kunt hebben zijn onder andere;

Ideal Standard, HotBath, Bette, Geberit, Easy Drain, Villeroy en Boch, Hans Grohe, Ink meubelen, Hand gemaakte eiken meubelen, Stelrad radiatoren, Sanicare, Wisa, Dolphin, Riho, Schell, Novellini, Viega, Vasco,


Bij Keuken en Badkamer Wereld krijgt u standaard 3 jaar garantie op al het installatiewerk.

Het resultaat: een badkamer waar u jaren plezier van heeft!

Hoe gaan wij te werk?

De verbouwing van een volledige badkamerinstallatie telt gemiddeld 3 weken. Soms is de installatietijd korter, maar soms ook langer. Dit hangt natuurlijk van de bestaande situatie en uw wensen af. Stapsgewijs houdt de badkamerinstallatie het volgende in:

 • Eerst moet alles gesloopt worden, indien nodig, gaan ook de tegels er af
 • Vervolgens worden de maten uitgezet.
 • De locatie van de leidingen, wandcontactdozen enz. wordt bepaald
 • De sleuven voor de leidingen worden in de muur en vloer gefreesd
 • Alles wordt gestuct (indien dit nodig is)
 • De wanden worden voorgestreken om de tegels goed te laten hechten
 • De wanden worden van tegels voorzien en gevoegd
 • Vervolgens worden de vloertegels gelegd
 • Eventueel kan er een verlaagd plafond gemonteerd worden
 • Daarna kan het sanitair gemonteerd worden
 • Tenslotte wordt alles netjes afgekit en schoongemaakt

Toilet / WC

Het toilet is tegenwoordig geen "gewoon" toilet meer, ook deze kleine ruimte behoort bij de inrichting. Het is over het algemeen de kleinste ruimte en hoort daarom ook goed en functioneel te zijn. Het begint met de indeling, eventueel met een fontein, of misschien zelfs wel een klein wasmeubeltje. Ook de keuze van de tegels voor wand en vloer is belangrijk. Tegenwoordig zijn mensen wat langer en het is daarom ook belangrijk om uw toilet op de juiste hoogte te plaatsen. Heeft u plannen om uw toilet een metamorfose te geven, bekijk dan onze aanbieding.

 

Bekijk de aanbieding